Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво да правя загуба на компресия - Alfa 147 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз като извадя щеката не само духа,а и масло фърля насекъде,ама паля до минус 10 без дя се мотам с подгреви и т.н.та това не е гаранция, но ти си знаеш най добре,една смяна на сегменти не е лошо нещо,лошо е ако и след това проблемите продължат.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
      една смяна на сегменти не е лошо нещо,лошо е ако и след това проблемите продължат.
      Кое е на почти 90% сигурно аз пак оставам с мисълта, кофти чип и трудно палене, а маслото си заминава през турбината...
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не им знам как точно е изпълнена картерната вентилация на тез мотори, ама трябва да се види. Щото може да надува и да отива маслото от запушена такава Примери много...
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
          Колеги ситуацията се оказва сигменти като махна щеката за маслото духа яко.
          Един приятел ми каза така това като го свързахме със загубата на масло = на сегменти, но все пак аз не разбирам аз съм овчар за овце да си говорим да споря като не разбирам не споря.
          Аз пък сега съм лекар, но преди това, макар и за кратко съм бил шофьор и монтьор в транспортно предприятие и мога да ти кажа със сигурност, че няма мотор, който да не духа.Има такива, които смучат, но тогава коня е отишъл съвсем в барата.

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Не им знам как точно е изпълнена картерната вентилация на тез мотори, ама трябва да се види. Щото може да надува и да отива маслото от запушена такава Примери много...
          Има един маслен сепаратор на страната от към купето, който може да се задъни от мизерия и маслото отива директно в колектора.Моята, като я взех ми правеше този номер.Сега пипа съвсем малко масло, когато яко и дера кожата.При нормално каране, не пипа грам.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мойто 156ца не духаше въобще от щеката, както и скудото. А преди да вземе алфата гледахме и други JTD-та и си спомням, че гледахме една мареа която от щеката духаше и масло изхвърляше...

Comment

Първоначално публикувано от misho_ Покажи съобщение
              Мойто 156ца не духаше въобще от щеката, както и скудото. А преди да вземе алфата гледахме и други JTD-та и си спомням, че гледахме една мареа която от щеката духаше и масло изхвърляше...
              Запуши картерната вентилация и гледай сеир.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Запуши картерната вентилация и гледай сеир.
                мойта свири като флейтата от градския оркестър като я запуша
                AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Днес бе разглобен двигателя и няма спор сегментите тотално са заминали!
                  ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Днес бе разглобен двигателя и няма спор сегментите тотално са заминали!
                    Бе нещо снимков материал нема ли?
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Не обещавам, но утре може да сложа някоя снимка. Не успях да намеря гарнитура за картер, а като го свалих видях че е със силикон. Мисля и аз така да направя със силикон.
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Спекли ли бяха сегментите?

Comment

Не обещавам, но утре може да сложа някоя снимка. Не успях да намеря гарнитура за картер, а като го свалих видях че е със силикон. Мисля и аз така да направя със силикон.
                          На тия мАтори нашите си е така заводски - само слагай "Виктор Рейнц" ако не искаш да го сваляш всяка седмица
                          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Колега,че сигментите са били за смяна ок,но не мисля,че след смяна на сигментите ще се оправи паленето?!?

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                            На тия мАтори нашите си е така заводски - само слагай "Виктор Рейнц" ако не искаш да го сваляш всяка седмица
                            155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4